Alt du bør vide om UV-C ventilation

Til alle offentlige institutioner & virksomheder i Danmark

Hos Emergency Light.dk ApS, har vi som noget nyt fået eneforhandling i Danmark, af de innovative UV-C steril luftrensere fra den tyske ventilations virksomhed LTG Air Tech Systems. 

Cirkulerende ren luft på arbejdspladsen, er vigtigt for både kollegaerne, kunderne og gæsternes helbred, det kan øge produktiviteten markant og mærkes på bundlinjen.

En UV-C steril ventilator (luftrensere), er en lydsvag og filterfri ventilator der kontinuerligt renser luften ved hjælp af UV-C lavtryksstråler og har en vedligeholdelsesfri drift i op til 10 år.

Det er videnskabeligt bevidst fra Groethe-universität – et tysk institut for medicinsk virologi, at UV-C lavtryksstrålerne dræber og fjerner 99,99% af alle luftbårne vira inkl. coronavirus, influenza, skimmelsporer og allergener.Hvad koster sygefraværet danske arbejdspladser?

I en analyse udarbejdet af Dansk arbejdsgiverforening, anslås det at sygefraværet hvert år koster samfundet og de danske virksomheder 46 mia. kr. – ud af de 46 mia. kr. udgør ca. 70 procent af dem arbejdsgivernes udgifter – som primært skyldes den 30 dages arbejdsgiverperiode.

I den absurd store udgift, har man ikke medregnet virksomhedernes udgift til vikardækning, indsatsen for at få sygemeldte tilbage i job eller konsekvensen af reduceret arbejdskraft.

Det gennemsnitlige sygefravær for funktionærer i danske virksomheder er på 3,15 %. Det svarer til ca. 7 fraværsdage for hver medarbejder årligt. Tallene er inklusive sygdom, børns sygedage og sygdom i forbindelse med arbejdsulykker (Kilde DA).

En virksomhed som beskæftiger 50 medarbejdere med en gennemsnitlig dagsløn på 1000 kr., har altså en årlig udgift til sygefravær på ca. 350.000 kr.

Udgifterne til dagslønnen er imidlertid ikke de eneste udgifter din virksomhed har til sygefravær. Langt de fleste og mest omfattende udgifter går til andre mere skjulte forhold. De ’skjulte’ udgifter til sygefravær kan for eksempel være:

  • Lønomkostninger til en vikar eller afløser for den syge medarbejder
  • Nedgang i omsætningen på grund af fraværende medarbejdere
  • Irritation hos nøglekunder over længere ekspeditionstid
  • Ekstra træk på andet personale
  • Omkostninger ved at finde en erstatning/afløser for den syge medarbejder
  • Omkostninger ved omlægning af vagtplaner eller rokering af medarbejdereEt indeklima som kan mærkes på bundlinjen

UV-C lys er blevet brugt med succes i årtier, på bl.a. hospitaler og til at desinficerer drikkevand. Nu er mulighederne dog kommet arbejdspladserne til gode, fordi at LTG Air Tech Systems, har været innovative og udviklet et produkt, som kan bruges mens almene personer, færdes i nærheden.

Når vi hos Emergencylight.dk, besøger virksomheder og foretager en beregning på det optimale antal af UV-C luftrensere i de givne lokaler, så beregner vi ligeledes hvor stor en procentsats af smitterisikoen fra luftbårne bakterier og vira, man kan minimere.

Ved et typisk projekt, vil vi ved hjælp af UV-C luftrenserne kunne minimere risikoen med op til 50 procent, i alle de lokaler hvor enheder monteres.

Nu er det tid til at reflekterer, hvad vil det betyde for jeres virksomhed, hvis man i løbet af de næste 10 år – kan minimere sygefraværet med op til 50%?

Forebyg skimmelsvamp og undgå de store konsekvenser

Skimmelsvamp formerer sig ved at udsende svampesporer til luften. Når der er tale om giftige svampe, kan de forårsage åndedrætsbesvær, irriterede slimhinder, træthed og hovedpine. Giftvirkningen kan dels stamme fra stoffer, som udskilles og optages i luften i forbindelse med svampenes vækst – såkaldte mykotoksiner. Dels fra levende eller døde dele af svampen, der løsrives, hvirvles op i luften og indåndes.

Forekomsten af allergi overfor skimmelsvampe vurderes til at være 3-6% af befolkningen, eller 150.000 – 300.000 personer.

UV-C steril ventilatoren dræber 99,99% af de svampesporer der findes i luften, ved hjælp af UV-C lavtryksstråler samt den anerkendte LTG-gennemstrømningsteknologi.

Bliv forhandler

Tilmeld nyhedsbrev

Psst.. vi sender kun når vi har relevante informationer